YAŞAM

Başkan Kurt'tan Sigara Tiryakilerine Çağırı

Odunpazarı Belediyesi 21 Eylül Çevre Temizlik Günü dolayısıyla, Asarcıklı Caddesi’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt çevre temizliğine dikkat çekmek için etkinliğe katılanlarla birlikle sigara izmariti ve çöp topladı.

Odunpazarı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 21 Eylül Çevre Temizlik Günü nedeniyle, “Çevre Etkinliği” düzenledi. Asarcıklı Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Koları Başkanı Özgül Özbil, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun yanı sıra TEMA, Eskişehir Çevre Derneği, Odunpazarı Kent Konseyi Çevre ve İklim Çalışma Grubu katıldı. Başkan Kurt, etkinlik katılımcıları ve belediye ekipleri, caddede gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sırasında sigara izmaritleri ve çeşitli çöpleri toplayarak çevre bilincine dikkat çekti. Etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir motivasyon yaratırken, çevre temizliğinin önemi bir kez daha vurguladı.

Başkan Kurt'tan Sigara Tiryakilerine Çağırı

Başkan Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzün organize ettiği bu etkinlik bir farkındalık yaratmak ve insanların dikkatini çekme amacı taşıyor. Sigara izmariti en çok rahatsız olduğumuz ve sokaklarımızı kirleten unsur. Sigara tiryakilerinden şunu öncelikle rica ediyorum; sigara içiyorsanız bile izmaritlerinizi sokağa atmayın. Burada çöp kutuları var, çöp kutularının yanında da sigara söndürmek için tabla var. Orada söndürüp, çöp kutusunun içine atın. İnsanların emeğine yazıktır. Temizleyen kardeşlerimiz taşların arasına girdiği için süpürge ile bunu almakta zorlanıyor. Farklı bir aletle temizlemeye çalışıyoruz. Ama arkadan sigara içen biri yine izmaritini sokağa atıyor. Herkesin dikkatli olmasını ve insanların emeğine saygı göstermesini istiyoruz. Bütün Eskişehir’de ceza ile değil, sevgiyle, güzellikle bu için gerçekleşmesini sağlamamız lazım. Ceza yazmak kolay, ama çözüm değil. Amacımız bugün bu farkındalığı oluşturmak. Birlikte daha temiz bir Odunpazarı yaratalım.” dedi.