SPOR

Başkan Entok'tan Kurt'a Teşekkür Odalara Sitem

Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un dün yaptığı meclis konuşmasında yaptığı açıklamalara destek çıktı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirspor yararına yapılan festivaller üzerinden haksızca eleştirilmesine sert çıkmıştı. Başkan Kurt, festivallerde sağlıksız ve kötü gıda satılması üzerinden Odunpazarı Belediyesi'ni hedef alan herkese yüklendiği konuşmasında özellikle ETO ve esnaf odalarını işaret etmişti.

Kazım Kurt festivallere Odunpazarı Belediyesi'nin sadece alan kiraladığını, bunu da Eskişehirspor'un faydasına olduğu için yaptığını, festivallerdeki hijyen ve gıda denetimleri de dahil olmak üzere hiçbir denetim yetkisinin belediyelerde olmadığını ifade etmişti.

Kazım Kurt bilindiği üzere festivaller üzerinden Eskişehirspor'a en ciddi desteği sağlayan idari yönetici olarak ön plana çıkıyor.

Kurt'un bu açıklamaları ardından Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok da tartışmalara dahil oldu ve Başkan Kurt'a destek oldu, odaları ise eleştirdi.

Ulaş Entok, Kazım Kurt ve Eskişehirspor'a destek olan herkese teşekkür ettiği açıklamasında;

"Eskişehirspor Kulübü olarak şehrimizin, Türk futbolunun göz bebeği olan takımımızı şampiyonluk yarışında ayakta tutmak için her türlü desteğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Odunpazarı Belediyesi'nin ve Başkanımız Kazım Kurt'un katkıları bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Düzenlenen festival ve fuarlardan elde edilen gelir, Eskişehirspor’umuz için adeta bir can suyu olmuştur. Bu organizasyonlar sayesinde kulübümüze sıcak para akışı sağlanmış ve bu sayede birçok ihtiyacımız karşılanabilmiştir. Önümüzdeki dönemde de bu desteklerin devam edeceğini umuyoruz.

Ne yazık ki kulübümüz yararına gerçekleştirilen bu organizasyonlara yönelik eleştirileri anlamakta güçlük çekiyoruz. Hiçbir kurum, kuruluş, tüzel kişilik Eskişehirspor’a destek olmak zorunda değil, bunu anlayabiliriz. Fakat destek olmayanların mevcut bir desteğe karşı çıkmalarını anlayamıyoruz. Söz konusu Eskişehirspor ise ve ortada bir destek var ise buna hep beraber saygı duymak hatta teşvik etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehirspor, bu şehrin ve ülkenin en önemli değerlerinden biridir ve bu değere en ufak desteği bulunan herkese teşekkür ederiz. Başta da belirttiğimiz gibi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt olmak üzere, bütün sponsorlarımıza, şehrimizin ileri gelenlerine, her zaman takımının yanında olan taraftarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.