Ayşe Başkan'dan İki Önemli Hamle

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce göreve geldiği günden bu yana Eskişehir'in faydasına işler yapmaya devam ediyor.

Bu sanıyorum ki yalnızca benim görüşüm değildir. Ayşe Ünlüce yönetimindeki EBB, geride kalan süreçte gayet başarılı işlere imza atıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına bir Gıda Bankası kuruyor. Gıda Bankası'nın kurulma kararı EBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Bu bankada yalnızca gıda malzemesi olmayacak. Gıda Bankası bağışçılardan gelecek yardımları kabul edecek bir depo görevi görecek ve EBB gelen malzemeleri en iyi koşullarda muhafaza ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Gıdadan hiyjen malzemelerine, bebek malzemelerinden daha nice ihtiyaç kalemine hemen her şeyin bu bankada olması bekleniyor.

Bugün EBB Meclisi'ni takip ederken karar çıkar çıkmaz, aklıma Ayşe Başkan'ın bir sözü geldi. Hatta sosyal medyadan da vakit kaybetmeden paylaştım. Ayşe Ünlüce şu an tam hatırlamıyorum ancak; Odunpazarı bölgesinde biri meydan biri Emek Mahallesi mitingi olabilir, en az iki yerde "Benim dönemimde hiçbir hemşehrimiz yatağa aç girmeyecek demişti. Ayşe Başkan'ın bu iddialı söz üzerine attığı Gıda Bankası adımı çok kıymetli. Başkan Ünlüce ayrıca bu tarz projelerin ve yoksullar için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Benim beklentim bir sonraki adımda Kent Lokantası ve Halk Et - Halk Bakliyat projelerinin devreye girmesi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Ayşe Başkan bu konularda da umarım beni ve beklentide olan yoksullaştırılmış halkı yanıltmayacaktır.

Giderek yoksulluğa itilen halkımızın sürekli bozulan ekonomide ayakta duracak gücü kalmadı. Belki Gıda Bankası tüm sorunları çözmez ama hem bir sembol olması hem de bu çözüme yönelik güçlü bir adım olması takdiri hak ediyor. Açık açık teşekkürler Ayşe Ünlüce, teşekkürler Büyükşehir demek istiyorum. Bunda da bir beis görmüyorum çünkü yoksulluğa karşı savaşan herkesi, her kurumu canı gönülden tebrik ediyorum.

Ayşe Başkan ve dolayısyla EBB'nin bir başka dikkat çeken hamlesi de Kentpark bünyesinde bulunan yapay plaja yönelik oldu.

Yılmaz Hoca'nın kente kazandırdığı değerlerden biri olan Kentpark ve içerisindeki yapay plaj Eskişehir için kıymetli. Fakat son dönemde yapay plaja olan ilgi biraz azalmıştı. Bunun nedenlerinden biri de güçlü şekilde sığınmacı veya göçmen sorunuydu. Yerli halk sığınmacı ve göçmenlerin yapay plaja akın etmesinden açıkça rahatızlık duyoyordu. Bunu hem halk arasında söylemlerden hem de sosyal medyadan görmek mümkün.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aldığı karar ile hem yapay plajı hem de Kentpark olimpik havuzu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için daha avantajlı hale getirdi. EBB yabancı uyruklu ziyaretçiler için bu tesislerin kullanımını 3 katı fiyatına çıkardı.

Yeni tarifelerde Kentpark yapay plaj Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 190 TL, yabancılar için ise 570 TL oldu. Olimpik havuz ise Türk vatandaşları için 240 TL, yabancılar için ise 720 TL oldu.

EBB ve Ayşe Başkan bu hamle ile hem bu zorlu ekonomide tatile gidemeyen vatandaşlara uygun fiyatlı bir tatil havası sunmaya çalışıyor hem de sığınmacıların çıkardığı olayları, kültür farkından dolayı yerli vatandaşa verdikleri rahatsızlıkları minimuma indirmeye çalışıyor. 

Sığınmacılar konusu her türlü tartışmaya açık olmakla birlikte, öncelikle Eskişehirli ve Türk vatandaşlarının avantajlı hale getirilmesi bence olumlu bir hareket. Neden kendi öz vatanımızda el olalım? Antalya'da Muğla'da oteller Türklere fahiş fiyat uygulayıp yabancılara uygun fiyatlar çıkarırken EBB tam tersini yaparak vatandaşını yalnız bırakmıyor. Bunun için de bir tebrikler daha...

Ayşe Başkan'ın yürüdüğü yolu güzelleştirmeye devam etmesini temenni ediyor, her şey Eskişehir için olsun demek istiyorum.

Sevgiler, saygılar ve herkese mutlu akşamlar diliyorum.