Ak Parti Eskişehir'de Liste İddiaları

Eskişehir birkaç gündür Ak Parti’ye odaklandı.

Merkez ilçe başkanlarının belirlenmesi ile ilgili süreç gündemin ön sıralarında yer tutuyor.

Haliyle sürece dair pek çok söylenti ve gelişmeye tanık oluyoruz.

Bunların bir kısmı doğru, bir kısmı asılsız olabilir ancak iş netleşinceye kadar belli ki söylentilerin sonu gelmeyecek.

Gelelim bugün ki gelişmelere…

Önce sabah saatlerinde birkaç telefon görüşmesi yaptım ve il başkanı Gürhan Albayrak ile milletvekilleri arasında bir liste meydan okuması yaşandığına dair bilgiler aldım.

Vekil Ayşen Gürcan’ın Odunpazarı için Mürsel Çavdar ve Gökhan Yıldırım isimlerini önerdiği, Nebi Hatipoğlu’nun Tepebaşı için Osman Yüksel ve Ahmet Sivri isimlerini önerdiği ancak Gürhan Albayrak’ın Abdülkadir Sönmez, Cihan Ertok, Muhammet Ali Kaya, Engin Dolapçı, Atakan Tetik, Yasin Uğur, Engin Vural ve İlyas Yazıcı isimlerini içeren bir listeyi genel merkeze sunduğu, Genel Merkezin ise bu listede yazan isimleri mülakata çağırdığı iddia edildi. Bu da vekiller ile Albayrak arasında olası bir kriz olarak yorumlandı.

Ben bu gelişmeyi paylaştıktan sonra üst üste birkaç telefon daha aldım. Yönetimde yer alan bazı isimlerle iddiaları konuştum.

Bana aktarılanlar şu şekilde…

“İlçe Başkan adayları için yapılan temayül sonuçlarına ek olarak hem teşkilat sorumlularına hem milletvekillerine şahsi düşünceleri soruldu.

Temayül için zaten Eskişehir dışından parti görevlisi olarak gelen milletvekilimiz vardı.

Onun raporu doğrultusunda öneriler genel merkeze iletildi ve genel merkez davetleri yaptı. Eskişehir’de herhangi bir eleme ya da il başkanlığı adına özel bir liste verilmedi”

Velhasıl hem iddialar hem karşıt iddialar var.

Hatta yaşanan sürece Odunpazarı eski il başkanlarından Volkan Doğan’ın dahi müdahil olduğu da söylenenler arasında.

Belli ki süreç kolay ve sancısız olmayacak. Genel Merkez atamaları bitirinceye kadar köprünün altından çok sular akacak. Ve Ak Parti seçimin ardından yaşamadığı hareketliliği belki de bu vesile ile yaşayacak.

Hayırlısı bakalım, takipte olacağız!