Ne mutlu ki son zamanlarda EHA olarak gündeme getirdiğimiz bazı şehir sorunları karşılık buluyor, gündem oluyor ve ilgilileri dile getirdiğimiz konuları cevapsız bırakmıyor.

TÜRASAŞ’ta 26 Şubat tarihinde getirdiğimiz “Hurda Hırsızlığı” konusu bölge müdürlüğü tarafından olmasa bile savcılık ve emniyet tarafından soruşturulan ve şimdilik bir kişinin tutuklu yargılandığı bir düzeyde… 

ESOGÜ Acil Servis ile ilgili şikayetler ile ilgili Üniversite Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafımıza ulaştı, konunun araştırıldığını ve kamuoyunun aydınlatılacağını dile getirdi. 

Gemlik Liman Bağlantısı ve URAYSİM’in akıbeti ile ilgili de Ak Parti İl Başkanlığı tarafından bir rapor hazırlandığını ve Ankara’ya iletileceğini öğrendik. 

EBB’den Umumi Tuvalet ya da başka bir ihtiyaca dair taleplere anında karşılık geliyor, bilgi veriliyor ve inceleme başlatılıyor. 

Aslında tüm bunlar size normal, olması gereken şeyler gibi gelebilir. 
Lakin biz uzun bir süredir herhangi bir sorun karşısında kurum ve kişilerin sessizliğine o kadar alıştık, cevapsız ve muğlakta kalan sorulara o kadar çok yenilerini ekledik ki… 

Şu an bu sorunların hem diğer medya mecralarında gündeme gelmesi hem de ilgililerin harekete geçmesi, en azından iletişim kurup mevcut sorun veya şikâyeti araştırma çabasını gayet olumlu ve olağan dışı karşılıyor ve bundan büyük memnuniyet duyuyorum. 

Demek ki seçimde keramet varmış ve Eskişehir sanırım normalleşmeye müsait bir tabana zemine dair ilk adımlarını attı. 

Umarım devamı da gelecektir… 

Biraz da Havalimanı Meselesine Odaklansak mı? 

Malumunuz havalar ısındı ve gurbetçilerin yoğun Eskişehir ziyaretleri için geri sayım başladı. 
Haziran ortasından itibaren başta Belçika olmak üzere gurbetçilerimizin yoğun yaşadığı Avrupa ülkelerinden ziyaretler başlayacak. 

Peki, gurbetçilerimiz Eskişehir’e Zafer Havalimanı üzerinden mi yoksa geçmişte olduğu gibi 
Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı üstünden direkt mi gelecekler? 

Biraz araştırayım dedim ama işin içinden çıkamadım. Ortada her iki havalimanı arasında kıyas yapacağımız sağlıklı bir veri yok. 

Kaç uçak seferi olacak ve bunların iniş limanları nasıl belirlendi şimdilik bilmiyoruz. 
Kafamda geçmişten gelen bazı endişeler var. 

Sivil Havacılık Müdürlüğü önceki senelerde havayolu şirketlerini Zafer Havalimanına yönlendirmiş ve üstü kapalı bir ültimatom vermişti.
O dönem hepimiz ayaklandık, itiraz ettik ve dönemin iktidar temsilcileri Ankara’ya giderek sorunu çözdüklerini beyan etmişlerdi. 

Fakat ardından Hasan Polatkan Havalimanı konusu gündemden düştü ve o günden bu yana uçuş ve yolcu sayıları hakkında geçmiş dönemle kıyaslayacağımız bir veri paylaşılmadı. 

Bilmiyorum ama bu yönlendirmenin Eskişehir’e inen uçak sayısını azalttığı ve yolcu sayısında bir dönem katlaya katlaya ilerleyen grafiğin stabil hale geldiği hatta azaldığını düşünüyorum. 

ESTÜ Rektör değişikliğinden bu yana Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

Belki turizm sezonu yaklaşırken kamuoyuna bir basın açıklaması gerçekleştirir, mevcut durumu ve verileri bizlerle paylaşır ve ona göre daha net yorumlar yapabiliriz. 

Ya da Zafer Havalimanına karşı uygulanan pozitif ayrımcılık devam ediyorsa gerekli yerlere itirazımızı yaparız değil mi? 

O halde ESTÜ’ye bir çağrıda bulunalım ve havalimanı ile ilgili teknik bilgiler içeren bir toplantı talep ettiğimizi altını çizerek belirtelim.